- 8 dużych pieczarek
- pół pęczka pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- jajko
- 2 łyżki tartej bułki
- sok z 1/2 cytryny
- 8 plasterków żółtego sera
- sól
- pieprz
Kapelusze skrop sokiem cytrynowym, oprósz solą i pieprzem.
Włącz piekarnik na 200 stopni.
Wymieszaj w miseczce jajko, tartą bułkę, nóżki pieczarek, posiekaną natkę pietruszki oraz zmiażdżony czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
Kapelusze wypełnij farszem. Ułóż je nadzieniem do góry w natłuszczonym naczyniu. Na wierzchu każdej pieczarki połóż plasterek sera. Zapiekaj około 20 minut.
Wspaniale smakują z tłuczonymi ziemniakami i pomidorami ze śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz