Składniki:
- łyżka oliwy
- 1/2 ugotowanego kalafiora
- 3 łyżki sosu z tamaryndowca lub 1 łyżka pasty
- 2 gałązki dymki
- 2 małe pomidorki sałatkowe
- 2 garści mieszanki sałat z rukolą i roszponką
- 30-50 g fety
- jakieś pestki - w moim przypadku dynia, może być słonecznik, albo orzechy włosie czy laskowe
Posiekaj dymkę i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Dodaj kalafior. Podsmażaj do lekkiego zrumienienia. Dodaj sos. Smaż mieszając przez kilkanaście sekund.
W misce wymieszaj pokrojone pomidorki, sałatę i fetę. Dodaj lekko ostudzony kalafior.
I już... Słodko, chrupiąco i kwaskowato.
Do tego chlebek z masłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz