Składniki:
- puszka ciecierzycy gotowanej na parze
- 1/2 dużego pomidora
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka majonezu
- 20 dag krewetek
- 2 gałązki selera naciowego
- 50 g chorizo
- oliwa do smażenia
- sól
- 1 strączek chili, ja miałam suszone
- 2 małe ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- szczypta cukru
Pomidora sparz i obierz ze skórki. Wyjmij pestki. Połówkę miąższu zmiksuj z majonezem i śmietaną. Dopraw solą i cukrem.
Do miski wsyp ciecierzycę i usmażone krewetki. Dodaj posiekanego w plastry selera i drobno pokrojone chorizo oraz natkę. Wlej sos i wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz