Składniki:
- 200 g kapusty kiszonej
- 200 g makaronu na łazanki
- 100 g kiełbaski sojowej
- 100 g granulatu meat free chicken
- olej
- sos sojowy
- 1 cebula
- 100 g pieczarek
- sól
- 2 ziarenka pieprzu ziarnistego
- 2 ziarenka jałowca
- 1 liść laurowy
- szczypta mielonego kminku
Na rozgrzanym oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę i pieczarki. Wrzuć rozdrobnioną kapustę i przyprawy. Wlej około 100 ml wody, przykryj i duś około godziny.
Makaron ugotuj, żeby był miękki ( nie al dente ), w osolonej wodzie.
W oddzielnym garnku podsmaż granulat i pokrojone kiełbaski. Dopraw sosem sojowym.
Połącz "mięso" z warzywami i na koniec dodaj makaron. Porządnie wymieszaj. Dopraw do smaku.
Duś około 15 minut. Ostudź. Podgrzej ponownie po kilku godzinach.
Fantastycznie smakuje odgrzane po wcześniejszym zamrożeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz