- 1 opakowanie makaronu ryżowego nitki
- 300 g krewetek pokrojonych
- 1 por - biała część
- 1 czerwona papryka
- 1 marchew
- 50 g dowolnych kiełków
- piana z 1 białka
- sos sojowy do smaku
- pieprz
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka oleju arachidowego
- papier ryżowy
Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Pokrój go na kilku cm fragmenty.
Na oleju podsmaż posiekanego pora. Następnie wrzuć drobno pokrojoną paprykę i marchew. Kiedy zmiękną połącz z rozdrobnionymi krewetkami. Smaż 3 minuty. Zdejmij z ognia. Ostudź.
Dodaj pianę z białek, sos sojowy i pieprz. Na koniec wymieszaj z makaronem i kiełkami.
Papier ryżowy namaczaj w ciepłej wodzie.
Na brzegu arkusza kładź farsz i zawiń ten róg, następnie zegnij oba brzegi do środka. Wtedy zawijaj środek.
Następnym razem umieszczę fotki z tego procesu, bo wg opisu sama raczej miałabym z tym problem.
Smaż na chrupko na BARDZO gorącym głębokim tłuszczu.
Konieczne jedz zaraz po upieczeniu zamaczając w sosie.
Warto podać z surówką z siekanej białej kapusty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz