- 1 płat ciasta francuskiego
- 1 camembert
- 10 cm białej części pora
- 3 łyżki żurawiny
- 3 łyżki wina
- ząbek czosnku
- łyżka oleju
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Ciasto rozłóż na blacie i wykrój kwadraciki - ja miałam 15 sztuk.
Posiekaj pora. Camembert pokrój w kostkę.
Na każdy kwadrat na środek połóż pora i ser. Rogi zawijaj do wnętrza. Mocno uciśnij środek połączenia, bo inaczej koperty rozejdą się podczas pieczenia.
Piecz 25 minut na blaszce wyłożonej pergaminem.
W rondelku podgrzej olej. Wrzuć żurawinę. Smaż 5 minut po czym dodaj czosnek. Po kolejnej minucie zdejmij z ognia. Wykładaj na świeżo upieczone ciasto.
Przepis bierze udział w akcji Czas na ciasto francuskie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz