Składniki:
Na małym ogniu duś przez 1/2 godziny pod przykryciem kapustę na maśle ze skórką cytrynową i cukrem, przyprawioną solą i pieprzem. Gdy kapusta zmięknie, dolej sok z cytryny, zamieszaj, odparuj płyn i podawaj na gorąco.
Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie.
Jeśli zastąpisz masło margaryną lub plantą ( na oleju ma inny smak ) otrzymasz wersję wegańską.
- 1 średnia główka kapusty, pokrojona w centymetrowe paski
- 3-4 paski skórki cytrynowej bez białych włókien
- 1 czubata łyżka margaryny/masła
- 1 łyżeczka cukru
- sól i pieprz do smaku
- sok z 1 cytryny
Na małym ogniu duś przez 1/2 godziny pod przykryciem kapustę na maśle ze skórką cytrynową i cukrem, przyprawioną solą i pieprzem. Gdy kapusta zmięknie, dolej sok z cytryny, zamieszaj, odparuj płyn i podawaj na gorąco.
Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie.
Jeśli zastąpisz masło margaryną lub plantą ( na oleju ma inny smak ) otrzymasz wersję wegańską.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz