- 70 dag ugotowanych ziemniaków
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 1 jajko
farsz:
- 1 cebula
- 25 dag twarogu
- olej
- chili
- sól
- koperek
Zmiel ziemniaki. Dodaj jajko i mąkę. Wyrób ciasto.
Podsmaż drobno posiekaną cebulę i dodaj do zmielonego twarogu. Dopraw solą i chili.
Dodaj koperek - ile masz ochotę - ja wsypałam 1 łyżkę.
Przygotuj knedle - na dłoni zrób placuszek, połóż na niego farsz, sklej brzegi a następnie w dłoniach uformuj kulkę.
Wrzucaj do osolonego wrzątku.
Gotuj na maleńkim ogniu - od czasu wypłynięcia - 3 minuty.
Z tej porcji powstało 20 knedli - mocno nadzianych :-)
Podawaj z sosem paprykowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz