- 1 opakowanie tortellini z ricottą
- 50 g suszonych borowików
- 1 średnia cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki brandy
- 100 ml słodkiego białego wina
- 250 ml gęstej śmietany
- sól
- pieprz
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- tarty parmezan
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na maśle. Wrzuć grzyby i dokładnie wymieszaj. Wlej brandy i od razu podpal, flambiruj aż wypali się cały alkohol. Dolej białe wino i zamieszaj.
Dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Na koniec posyp natką.
Tortellini ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i po odcedzeniu połącz z sosem. Przed podaniem posyp parmezanem.
Przepis z programu "Przysmaki Jamesa Martina"- Kuchnia+.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz