2.02.2013

Kotlety z jajek

Składniki:
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka masła
  • 1 mała cebula
  • 70 ml mleka 
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 surowe jajko
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • olej do smażenia kotletów
  • bułka tarta do panierowania
Posiekaną drobno cebulę podsmaż na maśle.
Jajka drobno posiekaj lub pokrój na sitku do warzyw. Dodaj szczypiorek, podsmażona cebulkę i surowe jajko. Dodaj namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodaj do niej mąki. Dopraw solą,chili i pieprzem. Formuj kotleciki i smaż na gorącym oleju.

Ta porcja wystarcza na 12 kotletów.

Brak komentarzy: