- 1 zielona papryka
- 1 mała cebula
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka wody z gotowania papryki
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól, pieprz
Cebulę obierz i pokrój w krążki. Połącz paprykę z cebulą, osól i odstaw na 1/2 godziny.
Zagotuj 100 ml wody - wrzuć paprykę z cebulą i gotuj 5 minut przez 2 minuty pod przykryciem. Osącz ( zostaw wodę z gotowania ), ostudź i połącz z sosem.
Cukier rozetrzyj dokładnie z solą, pieprzem i oliwą. Dodaj sok i wodę z gotowania papryki.
Paprykę polej sosem i odstaw na kolejne 1/2 godziny.
Przepis zmieniłam, ale pochodzi ze strony przepisy.net
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz