31.03.2013

Pasztet z suszonych grzybów

Składniki:
  • 30 dag suszonych grzybów
  • 2 cebule
  • 2 pszenne bułki
  • 250 ml śmietany 18%
  • garść orzechów włoskich
  • po 1 łyżeczce tymianku, majeranku, bazylii
  • mielony kminek
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 jajka
  • wywar z warzyw
  • sól
  • pieprz

Grzyby namocz przez godzinę i ugotuj w wywarze z warzyw. Posiekane cebule zeszklij na patelni. Bułki namocz w śmietanie aż zmiękną. Grzyby, cebule, bułki i orzechy zmiel. Dodaj jajka.
Keksówkę wyłóż pergaminem i wlej masę. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 40 minut.

Przepis z programu " Babeczki wigilijne ".

Brak komentarzy: