Składniki:
ciasto:
- 200 ml ciepłej wody
- 1/2 kostki drożdży
- 350 g mąki pszennej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 150 g koziego sera
- 2 pomidory
- 2 łyżki miodu
Odłóż je do miski. Posmaruj delikatnie wierzch
oliwą, żeby nie wyschło. Przykryj ścierką i zostaw do wyrośnięcia w
ciepłym miejscu. Kiedy podwoi objętość zagnieć je jeszcze raz -
wystarczy kilka ruchów i odstaw na 10 minut.
Na blaszce ułóż ciasto, a wierzch posmaruj odrobiną oliwy z oliwek. Wyłóż pokrojony w plasterki kozi ser i pomidory. Posyp oregano. Piecz 15-20 minut w 250 stopniach. Po wyciągnięciu z piekarnika polej miodem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz