- 400 g makaronu spaghetti
- 2 łyżeczki soli do gotowania makronu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 10 ząbków czosnku
- 3/4 łyżeczki soli
- pęczek posiekanej pietruszki
- 1/3 łyżeczki chili
- 40 g parmezanu
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Odcedź pozostawiając 1/2 szklanki wywaru.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany czosnek, podsmażaj 2 minuty lub do momentu kiedy się zrumieni. Zdejmij z ognia dodaj wodę z makaronu, chili, sól i pietruszkę. Ponownie wstaw na średni ogień i dodaj makaron. Mieszaj gotując około 1 minuty. Wyłóż na talerz i oprósz parmezanem.
"Podobno" danie dla 4 osób, raczej dla 3.
1 komentarz:
Appreciation tto my father who informed me about this webpage, thi blog is
in fact awesome.
Prześlij komentarz