22.06.2013

Pieczarki faszerowane tofu

Składniki:
  • 12 średnich pieczarek
  • 1 opakowanie tofu naturalnego
  • 4 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 cebula
  • chili
  • pieprz 
  • sól
  • 6 łyżek oleju
  • pęczek natki pietruszki 
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Pieczarki umyj i obierz, usuń nóżki. Posyp solą i piperzem z obu stron. Połóż na blasze nasmarowanej 1 łyżką oleju. Piecz 15 minut.Nóżki drobno pokrój i wrzuć do miseczki z tofu rozdrobnionym widelcem. Dodaj chili, sos sojowy, posiekaną cebulę i natkę. Wlej olej. Dokładnie wymieszaj.
Wyjmij pieczarki z piekarnika i napełnij farszem. Teraz z powrotem włóż do piekarnika na 10 minut.

Brak komentarzy: