Składniki:
- 12 średnich pieczarek
- 1 opakowanie tofu naturalnego
- 4 łyżeczki sosu sojowego
- 1 cebula
- chili
- pieprz
- sól
- 6 łyżek oleju
- pęczek natki pietruszki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Pieczarki umyj i obierz, usuń nóżki. Posyp solą i piperzem z obu stron. Połóż na blasze nasmarowanej 1 łyżką oleju. Piecz 15 minut.Nóżki drobno pokrój i wrzuć do miseczki z tofu rozdrobnionym widelcem. Dodaj chili, sos sojowy, posiekaną cebulę i natkę. Wlej olej. Dokładnie wymieszaj.
Wyjmij pieczarki z piekarnika i napełnij farszem. Teraz z powrotem włóż do piekarnika na 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz