03.08.2014

Sałatka szpinakowa

Oliwki do tej potrawy kupiłam dziś na Sołackim Targu Śniadaniowym - kupiłam 100 g. Były tak pyszne, że nie wiem ile udało mi się ocalić do sałatki :-P

Składniki:
  • 250 g liści szpinaku - jak najmniejszych i jak najświeższych
  • 50-75 g zielonych oliwek
  • 100 g łososia wędzonego 
  • 5 żółtych pomidorów
  • oliwa - kilka łyżek
  • zielony pieprz 
  • sól
Opłukany i osączony szpinak włóż do miseczki z rozdrobnionym łososiem, pomidorkami pokrojonymi w ósemki i oliwkami. Zalej oliwą doprawioną solą i świeżo mielonym pieprzem.

Idealna na kolację - z grzankami lub jako lekki obiadek - z amarantusem. 


Zdjęcie wkrótce.

Brak komentarzy: