Na osłodę deszczowo - śnieżnego wieczoru jako dodatek do dobrej książki. Co najważniejsze pieczenie trwa 15 minut, a przygotowanie 5.
Składniki:
Banany rozgnieć widelcem i wrzuć do dużej miski. Dodaj jajka i wlej olej. Wsyp cukier.
Wymieszaj mąkę i sodę i połącz z masą bananową. Rozmieszaj na jednolitą masę. Wkładając ją do foremek wypełniaj je do 3/4 wysokości.
Piecz około 15 min. Jak zwykle lekko przestudzone wyjmujemy z foremek na kratkę. Przepis znaleziony na blogu - Lejdi of the house. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym się go trzymała dosłownie :-P
Składniki:
- 3 bardzo dojrzałe banany = 300 g
- 100 g oleju słonecznikowego
- 2 jajka w rozmiarze L
- 80 g brązowego cukru np. demerara
- 175 g mąki pszennej
- 50 g mąki razowej pszennej
- 1 łyżeczka sody
- 100 g gorzkiej czekolady
Wymieszaj mąkę i sodę i połącz z masą bananową. Rozmieszaj na jednolitą masę.
Piecz około 15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz