27.06.2016

Sałatka z ciecierzycy i krewetek


Składniki:
  • puszka ciecierzycy gotowanej na parze 
  • 1/2 dużego pomidora
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 20 dag krewetek
  • 2 gałązki selera naciowego 
  • 50 g chorizo
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • 1 strączek chili, ja miałam suszone
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • szczypta cukru 
Na rozgrzaną oliwę wsyp roztarte z solą chili. Wrzuć krewetki i posiekany czosnek. Smaż 2-3 minuty.
Pomidora sparz i obierz ze skórki. Wyjmij pestki. Połówkę miąższu zmiksuj z majonezem i śmietaną. Dopraw solą i cukrem.
Do miski wsyp ciecierzycę i usmażone krewetki. Dodaj posiekanego w plastry selera i drobno pokrojone chorizo oraz natkę. Wlej sos i wymieszaj.




        

Brak komentarzy: