08.07.2016

Baton crunchy

Składniki:
  • 1,5 szklanki płatków owsianych
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 70 g masła
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • mieszanka suszonych owoców - u mnie domowo suszone ( w suszarce ) truskawki i banany oraz żurawina - 50 g
  • płatki migdałowe - 30 g

Rozpuść masło w małym rondelku. Dodaj cukier i miód, mieszaj na małym ogniu do rozpuszczenia.
Ciepłe wlej do bakalii. Dokładnie wymieszaj. Przełóż na małą blaszkę lub do keksówki - wyłożone papierem. Dokładnie ubij, żeby masa była spójna. Piecz 15 minut w 180 stopniach.
Odstaw na kilka godzin i dopiero wtedy krój.


http://www.naturalniezdrowe.com.pl/

 
        

Brak komentarzy: