04.07.2016

Sałatka z czerwonej fasoli i kukurydzy

Po ciężkim wysiłku czas na zjedzenie czegoś pożywnego. Miało być szybko i łatwo i było - w kilka minut miałam jedzonko. Na szczęście zaradna ja ugotowała ziemniaki przed wyjściem. Kiedy wróciłam były idealne do krojenia.

Składniki:
  • 1/2 dużej puszki kukurydzy 
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 czerwona papryka
  • pęczek dymki
  • 4 łyżki oliwy
  • kostka wędzonego tofu
  • 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • sól
  • 1 strączek chili
Ugotowane ziemniaki pokrój w drobną kostkę. Oczyszczoną paprykę pokrój w kostkę, podobnie jak tofu. Czyli w sumie mogłabym napisać wszystko pokrój w dowolnej wielkości kostkę....
Posiekaj dymkę razem z cebulką.
Połącz w misce wszystkie warzywa z tofu, z fasolą i kukurydzą. Wlej oliwę. Dopraw solą i chili.
Sałatka smakuje najlepiej kiedy trochę postoi w lodówce, ale dzisiaj byłam zbyt głodna na czekanie.
To co zostało ( M też trochę podjadł ), będzie zapakowane w pudełeczko i pojedzie jutro do pracy.






2 komentarze:

Kinga pisze...

Wygląda bardzo apetycznie! :-)

gabriela kuczorska pisze...

Cieszę się. Smacznego.