6.05.2012

Zapiekane tortellini z pieczarkami

Składniki:
  • 1 opakowanie tortellini
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 500 g pieczarek
  • 100 g żółtego sera
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • chilli

Ugotuj tortellini al dente wg informacji na opakowaniu, w osolonej wodzie.
Drobno posiekaj cebulę i podsmaż na oleju. Dodaj obrane i pokrojone drobno pieczarki. Duś 10 minut. Dodaj obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Dopraw do smaku solą, pieprzem, chilli.
W miseczce wymieszaj starty żółty ser, jajka i śmietanę.
Do wysmarowanego naczynia żaroodpornego wyłóż tortellini, na to połóż pieczarki. Całość polej masą jajeczną. Zapiekaj 30 minut w 180 stopniach.