- 150 g boczniaków
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1/2 papryki
- 2 łyżeczki zielonej pasty curry
- 150 g śmietany 18%
- szczypta estragonu
- olej
- sól
- szczypta kolorowego pieprzu utartego w moździerzu
- kuskus - ilość wg upodobań
Zagotuj wodę na kuskus.
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż w małej ilości oleju. Wrzuć pokrojoną w drobne plasterki marchew oraz paprykę w kosteczkach. Kiedy warzywa zaczną tracić jędrność dodaj połącz je z rozdrobnionymi grzybami ( niezbyt mocno ). Wlej 50 ml wody i przykryj pokrywką. Duś aż warzywa zmiękną. W tym czasie połącz śmietanę, mąkę, przyprawy i pastę curry. Dokładnie wymieszaj. Dodaj do grzybów. Duś 5 minut od momentu kiedy się zagotuje, mieszając żeby mąka nie przywarła.
Przygotuj kuskus wg informacji na opakowaniu, zamiast soli można użyć vegety.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz