05.07.2012

Kotlety fasolowo ryżowe

Składniki:
  • woreczek ryżu
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 150 g pasztetu fasolowego
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • vegeta

Jest z tej porcji albo góra kotletów, które dobrze się mrożą. Albo z "większej" połowy robię gołąbki.

Gotuj ryż w osolonej wodzie przez 20 minut.
Na oleju podsmaż cebulę, dodaj pokrojone drobno pieczarki. Posól, dopraw pieprzem. Smaż do miękkości.
Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki. Dopraw. Jeśli konsystencja jest zbyt luźna dodaj tartą bułkę.

Smaż na oleju.
Polecam do kotlecików tzw. pomidory po polsku - pomidory, śmietana, sól i pieprz oraz ziemniaki.

Brak komentarzy: