- 25 dag selera
- 25 dag białej kapusty
- 12 dag czerwonej fasoli
- 1/2 woreczka ryżu
- 3 dag orzechów
- 1 cebula
- 1/2 ziemniaka
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- majeranek
Ugotuj oddzielnie - ryż, namoczoną przez 2 godziny fasolę, kapustę, ziemniaka z selerem. Podsmaż cebule na złoty kolor. Ostudź. Następnie wszystko razem zmiel. Ubij pianę z białek. Do masy warzywnej dodaj żółtka, pianę z białek oraz przyprawy. Wysmaruj brytfannę i wysyp bułką tartą. Piecz około 40 minut.
Niestety nie mam zdjęcia.
To danie jest ekstra bazą do innych potraw np. jako masa do gołąbków lub do zrobienia kotletów fasolowych, ale samo w sobie nie ma zbyt ciekawego smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz