- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 filety rybne ( w oryginale z dorsza, ja znów użyłam pangi :-( )
- 50g masła
- 150g kurek
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz
Przypraw filety z dorsza solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Rozgrzej patelnię teflonową. Wlej oliwę z oliwek i włóż rybę. Smaż przez 3 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia na rybę połóż maleńki kawałek masła i rozsmaruj.
W czasie kiedy ryba się smaży, roztop kawałek masła na małej patelni. Smaż grzyby na średnim ogniu przez 5-7 minut, aż zmiękną. Przypraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Podawaj z sosem bearnaise i tłuczonymi ziemniakami z parmezanem.
Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz