13.08.2012

Smażona ryba z kurkami


Składniki:
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 filety rybne ( w oryginale z dorsza, ja znów użyłam pangi :-( )
  • 50g masła
  • 150g kurek
  • sól 
  • świeżo mielony czarny pieprz

Przypraw filety z dorsza solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Rozgrzej patelnię teflonową. Wlej oliwę z oliwek i włóż rybę. Smaż przez 3 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia na rybę połóż maleńki kawałek masła i rozsmaruj.
W czasie kiedy ryba się smaży, roztop kawałek masła na małej patelni. Smaż grzyby na średnim ogniu przez 5-7 minut, aż zmiękną. Przypraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Podawaj z sosem bearnaise i tłuczonymi ziemniakami z parmezanem.

Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka.

Brak komentarzy: