- 25 dag mrożonego szpinaku
- 10 dag pieczarek
- 1 pomidor
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- kilka plasterków żółtego sera
- sól
- chili
- słodka papryka
- olej
ciasto:
- 200 ml piwa ciemnego piwa
- 50 ml mleka
- 170 g mąki
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki soli
- olej do smażenia
Z podanych składników przygotuj ciasto naleśnikowe. Odstaw je na pół godziny.
Drobno posiekaj cebulę i podsmaż ją. Dodaj zgnieciony czosnek oraz pieczarki. Kiedy odparuje z nich woda, wrzuć rozmrożony szpinak oraz przyprawy.
Usmaż piękne złociste, karmelowe naleśniki - powinno być 8 sztuk.
Do środka włóż farsz szpinakowo pieczarkowy, plasterek pomidora i ser żółty. Zwiń i smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz