Składniki:
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 kg dyni
- 2 ziemniaki
- 0,7 l bulionu
- 200 ml mleka kokosowego
- 1 łyżeczka curry
- 1/2 łyżeczki imbiru
- szczypta gałki muszkatołowej
- zielony pieprz
- sól
- natka pietruszki do dekoracji
Dynię obierz i wydrąż środek. Pokrój w kostkę. Obierz cebulę, marchew i ziemniaki. Pokrój je na małe kawałki. Przygotuj litr bulionu i do wrzątku wrzuć rozdrobnione warzywa. Gotuj do miękkości - około 20 minut. Garnek zdejmij z ognia. Zmiksuj zupę na gładki krem. Dodaj mleko kokosowe oraz przyprawy. Wierzch posyp natką pietruszki.
Przepis dodany do akcji - SKARBY JESIENI W KUCHNI ALERGIKA.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz