01.11.2012

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Składniki:
  • 2 woreczki białego ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 1 por
  • 100 g dowolnego tartego żółtego sera
  • olej 
  • sól 
  • pieprz

Ugotuj ryż na sypko w lekko osolonej wodzie. I ostudź.
Pora umyj i drobno posiekaj. Odsącz kukurydzę. Tuńczyka używamy razem z olejem z puszki.
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki. Ilość oleju zależy od twojego gustu  - potrzeba go tyle, żeby ziarenka ryżu dokładnie się nim pokryły i żeby nie był suchy. Dopraw solą i pieprzem.

Sałatka idealna na imprezy. Tania, pożywna, szybka, banalna w wykonaniu.
Czas gotowania ryżu akurat na wykonanie makijażu :-P

Brak komentarzy: