ciasto
sos pomidorowy:
- olej
- 2 ząbki czosnku
- 1 posiekana cebula
- puszka pomidorów
- chili
- zioła prowansalskie
- sól
- czarne oliwki
- 125 g mozzarelli
- 50 g gorgonzoli
- 100 g sera brie
Przygotuj ciasto - razem z wyrabianiem i rośnięciem powinno wystarczyć pół godziny.
Bardzo drobno posiekaj czosnek i cebulę. Podsmaż je na oleju. Wrzuć pomidory. Gotuj około godziny, aż odparuje płyn na bardzo maleńkim ogniu co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodaj chili, zioła prowansalskie i dopraw solą.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni.
Sery pokrój na plasterki.
Na blasze wyłóż ciasto. Posmaruj je sosem i na wierzch wyłóż sery i oliwki. Piecz 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz