27.02.2013

Pizza z tuńczykiem

Składniki:
ciasto
 

sos pomidorowy:
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 posiekana cebula
  • puszka pomidorów
  • chili
  • zioła prowansalskie
  • sól
-------------------------------------------------
  • tuńczyk w sosie
  • 125 g mozzarelli
  • 100g pieczarek

Przygotuj ciasto - razem z wyrabianiem i rośnięciem powinno wystarczyć pół godziny.

Ponownie podam jak zrobić sos choć ten sam jest już w poprzednim przepisie.

Bardzo drobno posiekaj czosnek i cebulę. Podsmaż je na oleju. Wrzuć pomidory. Gotuj około godziny, aż odparuje płyn na bardzo maleńkim ogniu co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodaj chili, zioła prowansalskie i dopraw solą.

Mozzarellę pokrój w plastry. Jak najcieniej posiekaj pieczarki.

Na ułożone na blaszce ciasto wylej resztę sosu. Na wierzchu ułóż pieczarki, potem tuńczyka i na to ser.

Piecz 15 minut w 250 stopniach.

Brak komentarzy: