- 2 pstrągi
- sól
- kolorowy pieprz
- 2 duże gałązki natki pietruszki
- 50 g masła
- 1/2 pęczka pietruszki - drobno posiekany
- sól
- pieprz
- 4 krople sosu worcester
- cytryna do położenia na rybkach
Podane składniki masła czosnkowego wymieszaj razem.
Pstrągi dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj świeżo mielonym pieprzem i solą na zewnątrz i w środku. Do wnętrza ryb włóż po gałązce pietruszki.
Oderwij 2 kawałki folii aluminiowej - długości ryby + 10 cm. Będziesz zawijać rybki osobno.
Folie wysmaruj 1/2 masła, połóż ryby, na wierzchu ryb połóż resztę masła i plasterki cytryny.
Piecz 30 do 40 minut - zależnie od wielkości ryby - 25 dag to 30 minut.
Podawaj z puree ziemniaczanym i dowolną surówką.
1 komentarz:
Pstrąg pieczony, niezawodnie sukces, mniam.
Prześlij komentarz