- 1 l bulionu warzywnego
- 400g kiszonej kapusty
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki mąki
- 200g kwaśnej śmietany
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżeczki słodkiej papryki
- 2 liście laurowe
- 1 łyżeczka cukru pudru
- sól
- pieprz
- chili
- 4 ziarna jałowca
W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż grubo posiekaną cebulę. Dodaj rozgnieciony czosnek. Po 2 minutach wlej bulion i wrzuć kapustę razem z wszystkimi przyprawami. Gotuj 30 minut. Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Połącz z zupą. Domieszaj koncentrat pomidorowy. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Pyszna, prosta, tania i szybka zupa dla 4 osób.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz