Składniki:
Na patelni podgrzej odrobinę oliwy z oliwek. W pierwszej kolejności podsmaż marchewkę. Równolegle na drugiej patelni usmaż krewetki. Dopraw je solą i pieprzem.
Do lekko podsmażonej marchewki dodaj cukinię. Warzywa dopraw do smaku pieprzem, solą. Wymieszaj je i przełóż na talerz.
Na tej samej patelni zrób sos bazując na tłuszczu pozostałym po smażeniu warzyw. Wlej śmietanę, dopraw do smaku i wrzuć posiekany koperek tymianek. Do sosu wrzuć odcedzony makaron.
Na talerzu połóż makaron a na nim krewetki i warzywa.
Przepis z programu "Pieprz,chili, sól" + moje modyfikacje.
- 150 g makaronu tagliatelle
- 8 krewetek tygrysich
- 2 marchewki pokrojone w paski
- 1 mała cukinia pokrojona w paski
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- 3 łyżki świeżego tymianku
- 4 łyżki śmietany
- 5 łyżek świeżo pokrojonego koperku
Na patelni podgrzej odrobinę oliwy z oliwek. W pierwszej kolejności podsmaż marchewkę. Równolegle na drugiej patelni usmaż krewetki. Dopraw je solą i pieprzem.
Do lekko podsmażonej marchewki dodaj cukinię. Warzywa dopraw do smaku pieprzem, solą. Wymieszaj je i przełóż na talerz.
Na tej samej patelni zrób sos bazując na tłuszczu pozostałym po smażeniu warzyw. Wlej śmietanę, dopraw do smaku i wrzuć posiekany koperek tymianek. Do sosu wrzuć odcedzony makaron.
Na talerzu połóż makaron a na nim krewetki i warzywa.
Przepis z programu "Pieprz,chili, sól" + moje modyfikacje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz