21.07.2013

Ryba ze szpinakiem zapiekana w cieście francuskim

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g dowolnej ryby
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka po staropolsku

Szpinak umyj, obierz i lekko rozdrobnij.
Podsmaż na maśle z czosnkiem i dopraw solą i pieprzem. Odstaw do ostudzenia.
Rybę pokrój w kostkę i oprósz przyprawą do kurczaka.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Włącz termoobieg.
Rozłóż ciasto drożdżowe na środku połóż szpinak a na to rybę. Zawiń brzegi ciasta do środka, żeby powstała kwadratowa paczuszka.
Wstaw do piekarnika. Po 15 minutach pieczenia posmaruj rozbełtanym jajkiem. Piecz jeszcze 10 minut.

Porcja dla 2 osób.

Brak komentarzy: