- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 200 g dowolnej ryby
- 300 g świeżego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 50 g masła
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- przyprawa do kurczaka po staropolsku
Szpinak umyj, obierz i lekko rozdrobnij.
Podsmaż na maśle z czosnkiem i dopraw solą i pieprzem. Odstaw do ostudzenia.
Rybę pokrój w kostkę i oprósz przyprawą do kurczaka.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Włącz termoobieg.
Rozłóż ciasto drożdżowe na środku połóż szpinak a na to rybę. Zawiń brzegi ciasta do środka, żeby powstała kwadratowa paczuszka.
Wstaw do piekarnika. Po 15 minutach pieczenia posmaruj rozbełtanym jajkiem. Piecz jeszcze 10 minut.
Porcja dla 2 osób.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz