- 200 g krewetek olbrzymich
- 1 łyżka miodu
- szczypta posiekanej papryczki chili
- 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1/2 łyżki posiekanej kolendry
- oliwa z oliwek do smażenia
Krewetki rozmróź. Włóż do zalewy i dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie ( ok. 1 godziny ). Nadziej na nie wyjęte z marynaty krewetki.
Nie mam grilla ani grillowej patelni więc włożyłam je na kilka minut ok. 10 do nagrzanego do 250 piekarnika.
Podałam je z pieczonymi ziemniakami i ogórkiem w sosie jogurtowym.
Przepis z Lidla wg Pascala.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz