11.07.2013

Szaszłyki z krewetek w słodko-ostrej marynacie

Składniki:
  • 200 g krewetek olbrzymich 
marynata:
  • 1 łyżka miodu
  • szczypta posiekanej papryczki chili
  • 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1/2 łyżki posiekanej kolendry
  • oliwa z oliwek do smażenia
Składniki marynaty wymieszaj.
Krewetki rozmróź. Włóż do zalewy i dokładnie, ale delikatnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Patyczki do szaszłyków namocz w wodzie ( ok. 1 godziny ). Nadziej na nie wyjęte z marynaty krewetki.
Nie mam grilla ani grillowej patelni więc włożyłam je na kilka minut ok. 10 do nagrzanego do 250 piekarnika.

Podałam je z pieczonymi ziemniakami i ogórkiem w sosie jogurtowym.
Przepis z Lidla wg Pascala.


Brak komentarzy: