18.08.2013

Guacamole


Składniki:
  • 1 dojrzałe ciemne awokado
  • sok z limonki
  • drobno posiekane chili - ilość wg uznania
  • 1 mała drobno posiekana cebula
  • 1 drobno pokrojony pomidor bez pestek i bez skórki
  • szczypta soli
  • łyżka oliwy
Rozetnij awokado i wyjmij pestkę. Miąższ oddzielony od skórki wrzuć do miski i rozgnieć widelcem ( nie używaj miksera – masa będzie za bardzo płynna). Żeby awokado nie ściemniało, możesz wrzucić do miseczki na czas przygotowania także jego pestkę. Dodaj sok z limonki oraz posiekane chili, cebulę i pomidor. Wlej oliwę i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą.
Podawaj z nachos lub tortillą.
Niestety zdjęcie kiepsko oddaje rzeczywistą zieleń tego dania ...

Brak komentarzy: