- 250 g rozmrożonych krewetek koktajlowych
- 1/2 czerwonej cebuli
- 100 g białego ryżu
- 1 awokado
- 2 pomidory
- kilka listków sałaty lodowej
- szczypta chili w płatkach
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
- sól
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojoną w półplasterki cebulę. Podsmaż przez moment i przełóż do miski. Na ten sam tłuszcz wrzuć chili, oraz rozgnieciony czosnek smaż kilkanaście sekund i dodaj krewetki. Posól je i dokładnie wymieszaj. Po 2-3 minutach zdejmij je z ognia i połącz z ryżem i cebulą.
Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w plasterki. Umyte pomidory pokrój w ósemki. Rozdrobnij liście sałaty. Wszystko razem wymieszaj. Dopraw tylko solą. Chili i czosnek z krewetek nadadzą wystarczającej ostrości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz