- 250 g bakłażana
- 250 g cukinii
- 250 g ziemniaków
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- 1 mała cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 szklanka pomidorów pokrojonych w kostkę
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 120 ml wody
- 3 łyżki posiekanej natki
- 1/2 szklanki oliwy
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól
- pieprz
Resztę warzyw pokrój w plasterki lub grubą kostkę. Cebulę pokrój w półtalarki.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Do żaroodpornego naczynia wlej olej oraz koncentrat pomidorowy rozpuszczony w wodzie. Włóż wszystkie składniki. Przykryj pokrywką. Piecz 45 minut. Skosztuj - jeśli potrzeba dopraw. Następnie odkryj i piecz kolejne 30 minut, aż warzywa będą miękkie, a sos zawiesisty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz