Czas pieczenia: 40 minut
Składniki:
- 160 g aktywnego zakwasu pszennego
- 400 g mąki pszennej razowej 1850
- 2 łyżeczki soli
- 15 g suszonych podgrzybków
- 2 gałązki rozmarynu
- 50 g jogurtu naturalnego
- ok. 300 ml ciepłej wody
Grzyby namocz przez noc. Odsącz. Lekko pokrój.
Oberwij listki z gałązek i lekko je posiekaj.
Oberwij listki z gałązek i lekko je posiekaj.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misce. Odstaw na 8 godzin.
Tortownicę nasmaruj oliwą i oprósz otrębami. Włóż ciasto. Odstaw na godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, piecz ok. 50 minut, aż po wsadzeniu w nie drewnianego patyczka, nie przyklei się do niego ciasto.
Najlepiej smakuje na drugi dzień np. z pastą rybną lub twarożkiem.
Tortownicę nasmaruj oliwą i oprósz otrębami. Włóż ciasto. Odstaw na godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni, piecz ok. 50 minut, aż po wsadzeniu w nie drewnianego patyczka, nie przyklei się do niego ciasto.
Najlepiej smakuje na drugi dzień np. z pastą rybną lub twarożkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz