Żadnej niespodzianki nie będzie.
Są to 3 różne przepisy na farsze - biały, żółty i zielony. Musiałam je trochę ulepszyć przez zmniejszenie ilości majonezu. I teraz są smaczne.
Są święta, kalorie się nie liczą.
Składniki:
- 8 jajek
farsz biały:
- 3 łyżeczki majonezu
- 5 zielonych oliwek
- 3 łyżeczki twarożku
- 3 żółtka
- sól
- pieprz
Majonez wymieszaj z twarogiem i żółtkami. Dodaj posiekane oliwki. Dopraw solą i ewentualnie pieprzem.
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej rzeżuchy
- 2 żółtka
- 3 łyżeczki twarożku
- 3 łyżeczki majonezu
- sól
- pieprz
Utrzyj żółtka z twarogiem. Dodaj posiekane zioła oraz majonez. W razie konieczności dopraw solą i pieprzem.
- 25 g startej goudy
- 1 łyżeczka oliwy
- 2 łyżeczki majonezu
- 3 żółtka
- szczypta kurkumy
- sól
- pieprz
Starty ser połącz z żółtkami, oliwą i majonezem. Dopraw kurkumą, solą i pieprzem.
Połówki jajek wypełnij różnymi rodzajami nadzienia.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz