- bulion warzywny 0,7 l
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżka majeranku
- 3 łyżki śmietany
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka octu spirytusowego
- sól
- pieprz biały
- natka pietruszki
Mąkę rozprowadź w niewielkiej ilości letniego bulionu. Resztę wywaru zagotuj. Wrzuć rozgnieciony ząbek czosnku, olej, chrzan i majeranek.Wlej zawiesinę z mąki. Dopraw solą, pieprzem i octem. Na koniec dodajemy śmietanę.
Udekoruj posiekaną natką pietruszki. Podawaj z ugotowanym jajkiem. W moim barszczyku dodatkowo gościnnie pojawił się wędzony łosoś.
Przepis znaleziony na blogu "Koperek w kuchni"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz