18.04.2014

Rolada z kiełków


Składniki:
ciasto
  • 85 g kiełków
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do natłuszczenia formy
  • parmezan do wysypania formy i na wierzch ciasta

nadzienie
  • 200 g tłustego zmielonego twarogu
  • 3 łyżki tłustego mleka
  • 85 g kiełków
  • 1 czerwona cebula

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Blachę 23x30 cm wysmaruj i wyłóż papierem do pieczenia. Papier oprósz parmezanem.
Jajka rozbełtaj, dodaj posiekane kiełki. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do pieczenia na 7-8 minut.
Gorące ciasto posyp z wierzchu parmezanem i przykryj papierem. Odstaw do ostygnięcia.
Posiekaj jak najdrobniej cebulę. Wymieszaj ją z twarogiem, mlekiem i posiekanymi kiełkami.
Ciasto wyjmij z formy razem z papierem na którym się piekło. Po lekkim ostudzeniu odwrócić blat do góry nogami i odklej papier.
Gotową masę rozsmaruj na cieście. Następnie zaczynając od węższego końca delikatnie zwiń w roladkę. Owiń ją folią spożywczą i schowaj do lodówki.
Krój ostrym nożem zaraz przed podaniem.

Zdjęcie dołączę jak tylko będę mieć chwilę. Na razie musicie mi uwierzyć na słowo, że jest ładna i pyszna.

No to proszę - fotki dodane.


Brak komentarzy: