Składniki:
ciasto
- 85 g kiełków
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- tłuszcz do natłuszczenia formy
- parmezan do wysypania formy i na wierzch ciasta
nadzienie
- 200 g tłustego zmielonego twarogu
- 3 łyżki tłustego mleka
- 85 g kiełków
- 1 czerwona cebula
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Blachę 23x30 cm wysmaruj i wyłóż papierem do pieczenia. Papier oprósz parmezanem.
Jajka rozbełtaj, dodaj posiekane kiełki. Dopraw solą i pieprzem. Wstaw do pieczenia na 7-8 minut.
Gorące ciasto posyp z wierzchu parmezanem i przykryj papierem. Odstaw do ostygnięcia.
Posiekaj jak najdrobniej cebulę. Wymieszaj ją z twarogiem, mlekiem i posiekanymi kiełkami.
Ciasto wyjmij z formy razem z papierem na którym się piekło. Po lekkim ostudzeniu odwrócić blat do góry nogami i odklej papier.
Gotową masę rozsmaruj na cieście. Następnie zaczynając od węższego końca delikatnie zwiń w roladkę. Owiń ją folią spożywczą i schowaj do lodówki.
Krój ostrym nożem zaraz przed podaniem.
Zdjęcie dołączę jak tylko będę mieć chwilę. Na razie musicie mi uwierzyć na słowo, że jest ładna i pyszna.
No to proszę - fotki dodane.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz