26.08.2015

Ciasto kabaczkowo kakaowe

Składniki:
  • 2 szklanki startego na dużych oczkach kabaczka
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 2 pełne łyżki kakao
  • 10 g cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka sody

Ubij cukier i cukier waniliowy z jajkami na białą masę - minimum 5 minut. Dodaj kabaczka i wymieszaj. Następnie dokładnie połącz z resztą składników.
Nagrzej piekarnik do 170 stopni.
Formę - ja użyłam tortownicę - wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Piecz 30 minut zmniejsz temp do 160 stopni i piecz jeszcze 15 minut.


Znalezione na blogu Smakołyki alergika.