Składniki:
- 1 duże awokado
- 2 małe jajka
- pół ogórka
- 50 g wędzonego łososia
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1/2 łyżeczki miodu
- sól
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Awokado przekrój i wyjmij pestkę. Włóż do żaroodpornego naczynia. Możesz wydrążyć trochę miąższu i wbić po jajku do obu połówek. Ja nie usuwałam miąższu, wiedziałam że jajka będą za duże,więc wbiłam je do miseczki i wymieszałam z solą i dopiero tą miksturę wlałam do awokado. Piecz ok 15 minut aż jajko się zetnie.
Przygotuj sos z octu winnego, oleju sezamowego i miodu. Obrany ogórek zamień w cieniutkie paseczki za pomocą obieraczki do warzyw. Wymieszaj z dressingiem.
Na talerzu połóż ogórek, awokado i łososia. W przepisie nie było mowy o chlebie, ale ja musiałam zrobić sobie kanapeczkę :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz