Dodatek czarnej soli jest bardzo ważny, bo to on nadaje jajeczny smak. Cała reszta zależy od twojej inwencji.
Składniki:
- 1 kostka tofu - ja miałam 280g
- 6 pomidorków koktajlowych
- 3 pieczarki
- 1-2 zielone cebulki
- olej
- 1/8 łyżeczki kurkumy ( kolor )
- 1/4 łyżeczki czarnej soli ( sól + jajeczny smak i zapach )
- 1 łyżeczka płatków drożdżowych ( opcjonalnie )
- szczypta czarnego pieprzu
Rozdrobnij tofu. Pokrój pomidorki, cebulkę i pieczarki. Rozgrzej olej i wrzuć wszystkie składniki jednocześnie. Dopraw. Bardzo szybko się robi i pysznie smajkuje. Do tego domowy chlebek żytni :)
Powiedziałabym, że 1 kostka tej wielkości to odpowiednik 4 jajek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz