Składniki:
- ½ szklanki kuskusu
- 2 pomidory
- 3 szalotki
- 2 szklanki posiekanej natki pietruszki
- 1 ogórek
- ½ szklanki posiekanej mięty
- ¼ łyżeczki świeżo startej skórki cytryny
- 2 łyżki soku z cytryny
- ⅓ szklanki oliwy
- ¼ łyżki soli
- pieprz
Opłucz kuskus pod zimną bieżącą wodą. Namocz go w zimnej wodzie na 20 minut. Nie gotuj. Odsącz i wsyp do dużej miski. Dodaj pokrojone pomidory i ogórek, posiekaną dymkę, pietruszkę i miętę. Wymieszaj. W kubeczku połącz sok i skórkę z cytryny, oliwę i sól. Polej sałatkę i zamieszaj.
Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt.
Fantastyczny dodatek do falafela i taamiyi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz