23.06.2013

Tilapia w sosie brzoskwiniowym

Składniki:
  • 2 filety tilapii
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 połówki brzoskwini z puszki - 150 g
  • sok z 1/2 cytryny
  • odrobina świeżego tymianku
  • zielony pieprz
  • sól
  • 100 g białego ryżu

Ryż ugotuj w osolonej wodzie.
Umyte filety oprósz solą i pieprzem. Ugotuj je na parze - ok. 20 minut.
W blenderze zmiksuj sok cytrynowy, brzoskwinie i śmietanę. Dodaj tymianek.
Rybę wyłóż na talerz z ryżem i polej je sosem.

Czas parowania podany dla używania 2 garnków a nie parowaru :-(

Podawaj z glazurowaną marchewką, z którą smakuje cudownie.

2 komentarze:

Renata pisze...

Dzisiaj wyprobowalam przepis. Podalam na podgrzanych talerzach. Latwe, szybkie, smaczne, lekkie no i inne. Polecam

Gabi pisze...

Bardzo się cieszę, że smakowało. Ja też lubię wracać do tego przepisu.