- 2 filety tilapii
- 2 łyżki śmietany
- 2 połówki brzoskwini z puszki - 150 g
- sok z 1/2 cytryny
- odrobina świeżego tymianku
- zielony pieprz
- sól
- 100 g białego ryżu
Ryż ugotuj w osolonej wodzie.
Umyte filety oprósz solą i pieprzem. Ugotuj je na parze - ok. 20 minut.
W blenderze zmiksuj sok cytrynowy, brzoskwinie i śmietanę. Dodaj tymianek.
Rybę wyłóż na talerz z ryżem i polej je sosem.
Czas parowania podany dla używania 2 garnków a nie parowaru :-(
Podawaj z glazurowaną marchewką, z którą smakuje cudownie.
2 komentarze:
Dzisiaj wyprobowalam przepis. Podalam na podgrzanych talerzach. Latwe, szybkie, smaczne, lekkie no i inne. Polecam
Bardzo się cieszę, że smakowało. Ja też lubię wracać do tego przepisu.
Prześlij komentarz