- 1 cebula
- 1 por
- 50 g sera camembert
- 2 łyżki oleju
- 1/2 litra bulion warzywnego
- 1/2 bułki
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
- gałązka estragonu
Cebulę i pora pokrój na plasterki i zeszklij w garnku na podgrzanym wcześniej oleju. Przykryj pokrywką i duś 10 minut. Wtedy zalej bulionem i gotuj kolejne 10-15 minut.
Wlej sok cytrynowy. Dopraw solą i pieprzem.
Gotową zupę zmiksuj blenderem - ja zmiksowałam ją tylko częściowo, bo chciałam żeby nie była całkiem jednolita.
Na patelni rozpuść masło i podsmaż na chrupiąco kosteczki suchej bułki.
Ser camembert pokrój w kostkę i wrzuć do miseczki z zupą. Posyp grzankami i gałązkami estragonu.
Porcja dla 2 osób.
1 komentarz:
Dzięki, byłam już nominowana więc musisz znaleźć kogoś na moje miejsce.
Prześlij komentarz