07.07.2014

Muffiny rabarbarowe

Składniki ( 15 babeczek ):
  • 150 g rabarbaru
  • 125 g roztopionego masła
  • 2 jajka rozmiar M
  • 115 g brązowego cukru
  • 450 g mąki pszennej
  • 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 ml mleka
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cynamonu
Rabarbar obierz i drobno posiekaj.
Do dużej miski wsyp przesianą mąkę, cukier, cynamon, proszek do pieczenia oraz sól. Dodaj rabarbar i dokładnie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
W miseczce rozbełtaj jajka z mlekiem. Połącz je z suchymi składnikami. Wlej także masło. Wymieszaj aby składniki się połączyły ale nie mieszaj długo. Masę przekładaj do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. Piecz 30 minut.

Smacznego : )

1 komentarz:

Justine pisze...

Musiały być pyszne, w tym roku pokochałam rabarbar :)
---
http://takeittasty.blogspot.com
http://facebook.com/takeittasty